R.I.P Wiggen   12 comments

6/12 somnade Wiggen den eviga sömnen. Saknaden är stor men ändå finns ett lugn över mig då jag vet att han har det bra där han nu befinner sig och förhoppningsvis får han ro i sin kropp och sin hjärna.

Wiggen var en otroligt aktiv, glad och arbetsvillig hund. Men någonstans gick det fel, eller så var det bara så han var – min Wiggen. Han blev manisk på allt det han gjorde, hade han inget att göra försökte han på alla sätt att hitta på egna aktiviteter. Han hade också många ”hjärnspöken” som lurade. Sociala beteendet blev inte bättre, mycket ambivalent och de få människor som han tog in till sitt hjärta dessa behöll han och med dem kunde han känna sig trygg. Men allt som oftast tyckte han det var bättre att hota än att möta människor. Hans motto var ”Agera först, tänk sedan”. Wiggen var ändå en mycket klok hund, en rolig, sprallig och en väldigt omtänksam herre när han var med mig. Men ack så mycket oro han hade i kroppen, stressade när han lämnades ensam så att han gjorde illa sig själv. Jag har verkligen blött o stött denna fråga – Hade jag kunnat tränat/agerat/behandlat honom annorlunda så att utgången inte hade behövt bli denna men jag tycker att jag har (utifrån mina och andras erfarenheter, människor som hjälpt mig) gjort vad som står i min makt. Jag hör ännu svansdunken eka mellan väggarna, han var ju min skugga. Där jag var fanns Wiggen. Det är som jag inte riktigt har förstått att Wiggen är borta, det känns som han är bortrest och snart kommer tillbaka. Wiggepigge blev inte ens 4 år men hade sån oreda i huvudet. Ingen som buffar, knuffar och bökar sig fram under täcket (paus – tårarna rinner och Kalle, den vita älghunden försöker trösta mig så det är svårt att skriva).

Kalle är raka motpolen till Wiggen. Kalle är lugn, saktmodig – gör inget förhastat. Ålar sig fram genom livet och det bästa han vet är att 1: Bli kliad (på ett speciellt sätt) 2: Ligga i soffan alt sängen och sova bort dagen. 3: Titta ut genom vardagsrumsfönstret. När det inte är älgjakt – då är det skogen som gäller.

Kalle och Wiggen var som ler och långhalm. Kan inte leva med varandra, kan inte leva utan varandra. Kalle var loj de första dagarna, väntade att Wiggen skulle ”poppa upp” någonstans och leva rövare – men han kom aldrig..

Ena sekunden låg dessa två herrar rygg mot rygg och njöt av dagen för att i nästa sekund bita hål på varandra. Sista veckan innan Wiggen fick somna in kunde de inte se varandra utan att ryka ihop. Jag och Jonny fick pussla så att den ena fick vara inne medan den andra var i tvättstugan och vice versa, dagarna i ända.

Vila i frid Wiggepigge – hoppas du har fått ro.

dsc00182.jpg

Annonser

Postat december 15, 2009 av glockiz i Hundträning

12 svar till “R.I.P Wiggen

Prenumerera på kommentarer via RSS.

 1. Jag minns så väl den tiden när din Matte skickade kort på dig, visade film på när hon hade varit och hälsat på sin älskade lilla valpis som snart skulle flytta hem till henne.
  Nu kan du springa runt där uppe vid regnbågsbron och leka och busa och måt gott.
  Vila i frid Wigge-pigge!
  Bamsekramis till dig Katrin

 2. sov gott lille Wigg!
  Varma kramar till matte!

 3. Åh, vad ledsen jag blir. 😦

  Sov gott ”Krulltotten”! ❤

  Tröstekramar till er som finns kvar och saknar.

 4. Vila i frid Wiggen! Stor kram till matte.

 5. Tårar som rinner nedför kinderna…
  Sov gott lille Wiggen
  Stora tröstekramar till matte. ❤

 6. RIP du härliga svansviftare!

  När Katrin skriver svansviftare så kan jag bara le. Nämnde man namnet Wiggen i en mening och pudelherren låg en trappa upp så började det dundra i taket…. pudelherren dunkade svans så fort han hörde sitt namn oavsett sammanhang. Detta var jag tvungen att testa flera gånger och vareviga gång kom dunket av svans igång. Minns det med glädje, och minns det av sorg. /Anne

 7. Vila i frid Wiggen. Tänker på dig Katrin och din familj.

  Kram Lena A och vovvarna

 8. Vila i frid Wiggen! Så tufft det måste vara för dig Katrin. Försök att inte lägga skuld på dig själv, jag tycker du är modig som orkade ta beslutet. Han har det bäst nu, slipper oron och stress. Om ett tag kommer du också att må bättre Katrin.
  Kram i massor till dig!

 9. Åååhh så oerhört jobbigt för dig !
  Sov gott Wiggen och stor tröstkram till dig Katrin !

 10. Tackar ödmjukast för all er omtanke och omsorg för mig och Wiggen. Saknar honom, hans svansdunk och glada attiyd – saknar mina pratstunder med honom och saknar hans tankspriddhet och hans syn på (sitt) liv. Otroligt ledsamt och ett stort bakslag för mig som inte kunde finna rätta vägen för Wiggen, så kändes det från början nu med perspektiv på det hela så ser jag att jag fick en stor gåva in i mitt liv – Wiggen – som tyvärr inte kunde reda ut saker och situationer i rätt ordning. Wiggen var skapt sådan som han var, och har var (är) älskad för den individ han var men det är inte rätt att låta honom leva ett liv i (negativ) stress, för hög aktivitetsnivå som han inte kunde kontrollera. Lugn och ro knappen gick inte att finna…

  Älskade Wiggen, hoppas du har det gott och inte klandrar mig allt för mycket för mitt beslut // Puss på snoken grabben

  • Jag förstår ditt beslut , tog ju exakt samma beslut med våran omplatsering , trots att vi gjorde allt i vår makt och jo han blev lugnare så fanns där alltid en underliggande och jättejobbig stress som ständigt påverkade både oss och inte minst honom….

 11. Näääääää inte Wiggen!
  Så fort man vänder ryggen till så händer det något, kunde varit en stukning i tassen eller nåt istället.
  Tänkte precis tala om att vi nästan blir grannar…där ”runt hörnet” om ni har vägarna förbi någon gång så…drop in.
  Självfallet är är du välkommen Katrin med eller utan men hade gärna velat träffa den vita stolliga prinsen.

  Kanske inte rätt läge just nu men vi har klottrat ihop en ny sida.

  En liten tröst…. Wiggen nu har många jämnlika att leka med.
  Har säkert hunnit med en och annan kaninjakt åxå….. livet leker på nytt för honom.

  Många kramar från mig och hela pudelligan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: